فصل انتظار شهرستان کردکوی icon
مرداد 90 - فصل انتظار شهرستان کردکوی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبّتت به چیزی، کور و کر می کند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

دو دهه از ماه پر از خیر و برکت رمضان گذشته
دیگه زیاد فرصت نداریم ...
مهمونی داره تموم میشه
هرکی که باهوش تر بوده از بندگیش سود برده
و از این که اومده و با خلوص نیت و تواضع و ترنم دعا به درگاه خالق خودش و تونسته تجارت زیادی هم بکنه یه آرامش خیالی بهش دست داده که حالش رو باید بری از همونها بپرسی .......

اما اگه تا حالا فکر میکنی که حال و هوات هیچ تغییری نکرده و به نظر میرسه که داری فرصتهایی رو که میتونستی داشته باشی و استفاده کنی و نکردی ، نگران نباش
هنوزم دیر نشده .......

می دونی که خدا خیلی مهربونه ، در اینکه " لطف خدا بیشتر از جرم ماست" که شک نداری؟؟
حالا خود همین خدا گفته که بازم بیا پیشم و ازم بخواه . دعا کن بنده ی من. در دعا چیزی هست که می تونی تقدیری که تا حالا برات نوشته شده بوده رو تغییر بده . حالا خودت میدونی . از تو حرکت و از من .........
اگه این شبها و روزها و ساعتهای بسیار مقدس نتونستی با یه اشکریزون حسابی بری به درگاه خدا و ازش طلب حاجت کن
بازم وقت هست که به خودت بیای و با خودت رو راست باشی و بدونی که میخوای چیکار کنی؟

حالا هم کاری نداره . از خود خدا بخواه که بهت کمک کنه تا راه رو نشونت بده . یه وقت فکر نکنی که نه من گناهکارم و خدا با من کاری نداره ها؟ نه . اصلا اگه این فکر به سرت زد مطمئن باش یه گناه دیگه کردی . شک نکن .
از خدا بخواه که این شب قدری به هوای دلت برسه تا بتونی خیلی خالصانه و عاشقانه بری جلوش و بارون اشکهات رو هم که با کمک خودش جاری میشه رو چاشنی دعاهای شب و سحرت بکنی تا اونقدر آرامش پیدا کنی که به عمق وجودت نفوذ کنه .
هنوزم دیر نشده . بیا بریم پیش خدا .
بیا بریم بهش بگیم دلم برات تنگه خدا .
بهش بگیم ، تو رو از خودت میخوایم .
یه وقت نگی : تو ! نه تو رو دوست ندارم .
اینطوری قلبم میشکنه .
راستی آره اینطوری خیلی بهتره .
نکنه که این یه راهشه ؟
خودت گفتی که در قلب شکسته خانه داری.

خدایا ! دوستت دارم ، تو را اما نمیدانم که ایا دوستم داری؟گریه‌آور

خدایا!

خدایا! در این خلوت انس از تو می طلبم تا برکت این ماه را بر من ارزانی بداری تا بهره مند از الطاف تو گردم. شادمانه در این روز برکت زمزمه ناب های دعا و نیایش در خلوت با تو را جستجو می کنم که خدایا آن که تو را دارد چه ندارد و آن که تو را ندارد چه دارد؟
آفریدگار من! مهمانی و ضیافت به پیشگاه تو در این ماه رحمت، مایه برکت حیات و زندگی من است، برکت عبادت، تهجد، شب زنده داری، تلاوت آیات نورانی. با همین زبان دعا که به من داده ای و آموخته ای، راز هستی ام را جستجو می کنم، از کجا آمده ام، به کجا می روم و آمدنم بهر چه بود ... و این از برکات این ماه است که معرفت آموزی در واژه واژه دعای ابوحمزه، بر جان تشنه و عطش زاده وجود من خانه می کند.



  • کلمات کلیدی : مذهبی
  • شب قدر است و من قدری ندارم ................»
    شنبه 90 مرداد 29 ساعت 9:36 عصر

    حقیقت شب قدر

    شب قدر

    «قدر» در لغت به معناى اندازه و اندازه‏گیرى است.(1) «تقدیر» نیز به معناى اندازه‏گیرى و تعیین است.(2) اما معناى اصطلاحى «قدر»، عبارت است از ویژگى هستى و وجود هر چیز و چگونگى آفرینش آن(‏3) به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودى هر چیز، «قدر» نام دارد. (4)

    بنابر دیدگاه حکمت الهى، در نظام آفرینش، هر چیزى اندازه‏اى خاص دارد و هیچ چیزى بى‏حساب و کتاب نیست. جهان حساب و کتاب دارد و بر اساس نظم ریاضى تنظیم شده، گذشته، حال و آینده آن با هم ارتباط دارند.

    استاد مطهرى در تعریف قدر مى‏فرماید: « ... قدر به معناى اندازه و تعیین است... حوادث جهان ... از آن جهت که حدود و اندازه و موقعیت مکانى و زمانى آنها تعیین شده است، مقدور به تقدیر الهى است.»(5) پس در یک کلام، «قدر» به معناى ویژگى‏هاى طبیعى و جسمانى چیزهاست که شامل شکل، حدود، طول، عرض و موقعیت‏هاى مکانى و زمانى آنها مى‏گردد و تمام موجودات مادى و طبیعى را در برمى‏گیرد.

    این معنا از روایات استفاده مى‏شود؛ چنان که در روایتى از امام رضا علیه السلام پرسیده شد: معناى قدر چیست؟ امام فرمود: «تقدیر الشى‏ء، طوله و عرضه»؛ «اندازه‏گیرى هر چیز اعم از طول و عرض آن است.» (6) و در روایت دیگر، این امام بزرگوار در معناى قدر فرمود: «اندازه هر چیز اعم از طول و عرض و بقاى آن است.»(7)

    در این شب تمام حوادث سال آینده به امام هر زمان ارائه مى‏شود و وى از سرنوشت خود و دیگران با خبر مى‏گردد. امام باقر علیه السلام مى‏فرماید: «انه ینزل فى لیلة القدر الى ولى الامر تفسیر الامور سنةً سنةً، یؤمر فى امر نفسه بکذا و کذا و فى امر الناس بکذا و کذا؛ در شب قدر به‏ ولى امر (امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل مى‏شود و وى درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایى مى‏شود.»

    بنابراین، معناى تقدیر الهى این است که در جهان مادى، آفریده‏ها از حیث هستى و آثار و ویژگى‏هایشان محدوده‏اى خاص دارند. این محدوده با امورى خاص مرتبط است؛ امورى که علت‏ها و شرایط آنها هستند و به دلیل اختلاف علل و شرایط، هستى، آثار و ویژگى‏هاى موجودات مادى نیز متفاوت است. هر موجود مادى به وسیله قالب‏هایى از داخل و خارج، اندازه‏گیرى و قالب‏گیرى مى‏شود. این قالب، حدود، یعنى طول، عرض، شکل، رنگ، موقعیت مکانى و زمانى و سایر عوارض و ویژگى‏هاى مادى آن به شمار مى‏آید. پس معناى تقدیر الهى در موجودات مادى، یعنى هدایت آنها به سوى مسیر هستى‏شان است که براى آنها مقدر گردیده است و در آن قالب‏گیرى شده‏اند. (8)

    اما تعبیر فلسفى قدر، اصل علیت است. «اصل علیت همان پیوند ضرورى و قطعى حوادث با یکدیگر و این که هر حادثه‏اى تحتّم و قطعیت ضرورى و قطعى خود و نیز تقدّر و خصوصیات وجودى خود را از امرى یا امورى مقدم بر خود گرفته است.

    (9) اصل علیت عمومى و نظام اسباب و مسببات بر جهان و جمیع وقایع و حوادث جهان حکمفرماست و هر حادثى، ضرورت و قطعیت وجود خود و نیز شکل و خصوصیت زمانى و مکانى و سایر خصوصیات وجودى‏اش را از علل متقدمه خود کسب کرده است و یک پیوند ناگسستى میان گذشته و حال و استقبال میان هر موجودى و علل متقدمه او هست.»(10)

    اما علل موجودات مادى ترکیبى، فاعل و ماده و شرایط و عدم مانع است که هر یک تأثیر خاص بر آن دارند و مجموع این تأثیرها، قالب وجودى خاصى را شکل مى‏دهند. اگر تمام این علل و شرایط و عدم مانع، کنار هم گرد آیند، علت تامه ساخته مى‏شود و معلول خود را ضرورت و وجود مى‏دهد که از آن در متون دینى به «قضاى الهى» تعبیر مى‏شود. اما هر موجودى با توجه به علل و شرایط خود قالبى خاص دارد که عوارض و ویژگى‏هاى وجودى‏اش را مى‏سازد و در متون دینى از آن به «قدر الهى» تعبیر مى‏شود.

    شب قدر

    با روشن شدن معناى قدر، امکان فهم حقیقت شب قدر نیز میسر مى‏شود. شب قدر شبى است که همه مقدرات تقدیر مى‏گردد و قالب معین و اندازه خاص هر پدیده، روشن و اندازه‏گیرى مى‏شود.

    به عبارت روشن‏تر، شب قدر یکى از شب‏هاى دهه آخر ماه رمضان است. طبق روایات ما، یکى از شب‏هاى نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است.(11) در این شب - که شب نزول قرآن به شمار مى‏آید - امور خیر و شر مردم و ولادت، مرگ، روزى، حج، طاعت، گناه و خلاصه هر حادثه‏اى که در طول سال واقع مى‏شود، تقدیر مى‏گردد.(12) شب قدر همیشه و هر سال تکرار مى‏شود. عبادت در آن شب، فضیلت فراوان دارد و در نیکویى سرنوشت یک ساله بسیار مؤثر است.(13) در این شب تمام حوادث سال آینده به امام هر زمان ارائه مى‏شود و وى از سرنوشت خود و دیگران با خبر مى‏گردد. امام باقر علیه السلام مى‏فرماید: «انه ینزل فى لیلة القدر الى ولى الامر تفسیر الامور سنةً سنةً، یؤمر فى امر نفسه بکذا و کذا و فى امر الناس بکذا و کذا؛ در شب قدر به‏ ولى امر (امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل مى‏شود و وى درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایى مى‏شود.»(14)

    پس شب قدر شبى است که:

    1. قرآن در آن نازل شده است.

    2. حوادث سال آینده در آن تقدیر مى‏شود.

    3. این حوادث بر امام زمان - روحى فداه - عرضه و آن حضرت مامور به کارهایى مى‏گردد.

    بنابراین، مى‏توان گفت شب قدر، شب تقدیر و شب اندازه‏گیرى و شب تعیین حوادث جهان ماده است.

    این مطلب مطابق آیات قرآنى نیز مى‏باشد؛ زیرا در آیه 185 سوره مبارکه «بقره» مى‏فرماید: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ»؛ ماه رمضان که در آن قرآن ‏نازل شده است.» طبق این آیه، نزول قرآن (نزول دفعى) در ماه رمضان بوده است. و در آیات 3 - 5 سوره مبارکه دخان مى‏فرماید: «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ* فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ* أَمْراً مِنْ عِنْدِنا إِنَّا کُنَّا مُرْسِلِینَ.» این آیه نیز تصریح دارد که نزول [دفعى‏] قرآن در یک شب بوده است که از آن به شب مبارک تعبیر شده است. همچنین در سوره مبارکه قدر تصریح شده است که قرآن در شب قدر نازل شده است.

    «قدر» در لغت به معناى اندازه و اندازه‏گیرى است. «تقدیر» نیز به معناى اندازه‏گیرى و تعیین است. اما معناى اصطلاحى «قدر»، عبارت است از ویژگى هستى و وجود هر چیز و چگونگى آفرینش آن به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودى هر چیز، «قدر» نام دارد.

    پس با جمع آیات سه گانه بالا روشن مى‏شود:

    1. قرآن در ماه رمضان نازل شده است.

    2. قرآن در شبى مبارک از شب‏هاى ماه مبارک رمضان نازل شده است.

    3. این شب، در قرآن شب قدر نام دارد.

    4. ویژگى خاص این شب بر حسب آیات سوره مبارکه دخان دو امر است:

    الف. نزول قرآن.

    ب. هر امر حکیمى در آن شب مبارک جدا مى‏گردد.

    شب قدر

    اما سوره مبارکه قدر که به منزله شرح و تفسیر آیات سوره مبارکه «دخان» است، شش ویژگى براى شب قدر مى‏شمارد:

    الف. شب نزول قرآن است (إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ).

    ب. این شب، شبى ناشناخته است و این ناشناختگى به دلیل عظمت آن شب است ( وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ).

    ج. شب قدر از هزار ماه بهتر است. (لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ).

    د. در این شب مبارک، ملائکه و روح با اجازه پروردگار عالمیان نازل مى‏شوند (تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ) و روایات تصریح دارند که آنها بر قلب امام هر زمان نازل مى‏شوند.

    ه. این نزول براى تحقق هر امرى است که در سوره «دخان» بدان اشاره رفت (مِنْ کُلِّ أَمْرٍ) و این نزول - که مساوى با رحمت خاصه الهى ‏بر مومنان شب زنده‌دار است - تا طلوع فجر ادامه دارد (سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ).

    و. شب قدر، شب تقدیر و اندازه‏گیرى است؛ زیرا در این سوره - که تنها پنج آیه دارد - سه بار «لیلة القدر» تکرار شده است و این نشانه اهتمام ویژه قرآن به مسئله اندازه‏گیرى در آن شب خاص است.

    مرحوم کلینى در کافى از امام باقر علیه السلام نقل مى‏کند که آن حضرت در جواب معناى آیه «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ» فرمودند: «آرى شب قدر، شبى است که همه ساله در ماه رمضان و در دهه آخر آن، تجدید مى‏شود. شبى که قرآن جز در آن شب نازل نشده و آن شبى است که خداى تعالى درباره‏اش فرموده است: «فیها یفرق کل امر حکیم؛ در آن شب هر، امرى با حکمت، متعین و ممتاز مى‏گردد.» آنگاه فرمود: «در شب قدر، هر حادثه‏اى که باید در طول آن سال واقع گردد، تقدیر مى‏شود؛ خیر و شر، طاعت و معصیت و فرزندى که قرار است متولد شود یا اجلى که قرار است فرارسد یا رزقى که قرار است برسد و ... .»(15)

     

    پى‏نوشت‌ها:

    1- قاموس قرآن، سید على اکبر قرشى، ج ‏5، ص 246 و 247 .

    2- همان، ص 248.

    3- المیزان، سید محمد حسین طباطبایى، ج‏12 ص 150 و 151.

    4- همان، ج‏ 19، ص 101.

    5- انسان و سرنوشت، شهید مطهرى، ص 52.

    6- المحاسن البرقى، ج‏1، ص 244.

    7- بحار الانوار، ج ‏5، ص 122.

    8- المیزان، ج ‏19، ص 101 - 103

    9- انسان و سرنوشت، ص 53

    10- همان، ص 55 و 56

    11- اقبال الاعمال، سید بن طاووس، تحقیق و تصحیح جواد قیومى اصفهانى، ج‏1، ص 312 و 313 و 374 و 375 .

    12- الکافى، کلینى، ج ‏4، ص 157 .

    13- المراقبات، ملکى تبریزى، ص، 237 - 252

    14- الکافى، ج‏1، ص 248

    15- المیزان فى تفسیر القرآن، ج 20، ص، 382/ بحث روایى ذیل سوره مبارکه قدر.



  • کلمات کلیدی : مذهبی

  • نوشته شده توسط :وبلاگ نویسان کردکوی::نظرات دیگران [ نظر]

    شب قدر است و من قدری ندارم ................»
    شنبه 90 مرداد 29 ساعت 9:35 عصر

    شب قدر را قدر بدانیم ...............

    شب قدر شبى است که:

    1. قرآن در آن نازل شده است.

    2. حوادث سال آینده در آن تقدیر مى‏شود.

    3. این حوادث بر امام زمان - روحى فداه - عرضه و آن حضرت مامور به کارهایى مى‏گردد.

    .........................................................................................

    ای ماه سر به مهر ،سر از سجده بر مدار

    پشت سرت کسی هست که شق القمر کند 

     

    به کعبه شد پدید و به سجده شد شهید

    بنازم به حسن مطلع و حسن ختام او

    ایام سوگواری را تسلیت عرض نموده

     ومحتاج دعای خیر شما هستیم

                حضرت مهدی عجل الله تعالی فرج الشریف می فرمایند :

     بسیار دعا کنیدبرای تعجیل فرج.زیرا که همان،گشایش شماست .

     

                           اللهم عجل لولیک الفرج

     

     





  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وبلاگ نویسان کردکوی::نظرات دیگران [ نظر]